Wat doet een metaalrecyclingbedrijf precies?

Wat doet een metaalrecyclingbedrijf?

Een metaalrecycling koopt ijzer en metalen tegen een bepaalde prijs per kg in. De prijzen van ijzer en metalen zijn afhankelijk van een aantal factoren:

  1. De marktwerking (vraag en aanbod);
  2. De LME (de beurs); en
  3. Hergebruik waarde (kan er nog iemand gebruik maken de afgedankte spullen).

De Metaalrecycling bedrijven die inkopen bieden vaak verschillende prijzen. Je zou zeggen dat de bovenstaande factoren doorslaggevend zijn voor de metaalrecyclingbedrijven om prijsbepaling te doen en de prijs dus redelijk identiek is. Dit is echter vaak niet het geval.

De prijzen staan vaak vast, de kosten bij de verschillende bedrijven in de metaalrecycling zijn verschillend en daardoor moet er een verrekening komen in de prijsbepaling. Dus meer kosten, is minder kunnen betalen aan de klanten. Een andere belangrijke factor is het netwerk wat de betreffende metaalrecycling heeft, kan met het recycling product doorverkopen aan een eventuele specialistische eind verwerker en daardoor een betere prijs bedingen als de concurrentie.

Het is niet meer dan logisch dat een metaalrecycling met personeel, (meestalgeleasede) vrachtauto’s en kranen meer kosten heeft dan een metaalrecycling zonder bovengenoemde kosten. En dat men vanuit en goed netwerk meer opbrengst kan verwachten dan van een minder goed netwerk zonder eventuele specialismen. Een logische verklaring, maar vaak niet bekend bij klanten van de diversen metaalrecycling bedrijven.

Kortom er zijn verschillende metaalrecycling bedrijven met ieder hun eigen netwerk en kostenplaatje. Maak daarom een verstandige keus en laat u vooraf informeren over de prijs, zo komt u nooit voor verassingen te staan en krijgt u de hoogste opbrengst voor uw ijzer en metaalafval.

www. smitmetaalrecycling.com

06 - 28 61 58 01