Tin verkopen

“De beste prijs voor het verkopen van uw Tin”

Tin verkopen of recycling

Smit Metaal Recycling is uw partner voor inkoop van (oud) tin en andere metalen van particulieren en bedrijven. Heeft u tin uit een erfenis? Of een doos tin op zolder staan waar u vanaf wilt? Neem dan gerust contact met ons op!

We recyclen uw tin voor nieuwe toepassingen. Dit levert doorgaans meer op dan uw tin verkopen via internet of kringloopwinkel!

Het verzamelde tin wordt gesmolten en geanalyseerd. De uiteindelijke waarde hangt af van de samenstelling en het percentage tin. Vaak bestaat tin van oude gebruiksvoorwerpen uit een legering van tin samen met bijvoorbeeld koper, zink, antimoon of bismut. Het gerecyclede tin wordt vervolgens hergebruikt door ons en door andere gieterijen in binnen en buitenland.

Wat is Tin?

Tin, een van de vroegst ontdekte metalen, werd gebruikt voor het vervaardigen van brons, een koper-tinlegering. In 3500 v.Chr. was al bekend dat tin (evenals arseen en nikkel) een verhardend effect had op koper. Daarom werd het gebruikt in gereedschappen en wapens. In de bronstijd was tin een onontbeerlijk metaal omdat de heersende technologie op brons gebaseerd was.Al voor de tijd van de Romeinen ontstond er een bloeiende handel tussen de tinmijnen in Cornwall en het Middellandse Zeegebied.

De Egyptische farao Pepi heeft rond 2300 v.Chr. een standbeeld laten maken waarin tin zat uit de tinmijnen van Cornwall. In Assyrische handelsnederzettingen in Anatolië als Kaniš was ook al voor 2000 v.Chr. een levendige handel in het metaal, dat daar waarschijnlijk uit het huidige Afghanistan afkomstig was.

Vanaf ongeveer het jaar 600 werd tin ook in zuivere vorm toegepast.

Het woord tin komt van het Germaans *tina- en staat ablautend naast teen dat ’twijg’ en in het Duits (Zain) ook ‘metalen staaf’ betekent. Het symbool Sn komt van het neolatijn stannum dat van het postklassieke Latijn stagnum ‘legering van zilver en lood’ komt.

Uw Tin inleveren om Tin verkopen

Neem dan contact met ons op per email via info@smitmetaalrecycling.nl
of per telefoon op nummer 06 2861 5801 of per whatsapp via 06 2861 5801

We ontvangen graag minimaal de volgende informatie: het totaalgewicht, en een aantal duidelijke foto’s van de party/voorwerpen. Graag ook van de eventuele aanwezige tinmerken. Hoe duidelijker de foto’s, des te beter kunnen we een goede prijs voor u bepalen.

Tin verkopen | Ophalen of verzenden


U kunt uw Tin verkopen via de per post naar ons toesturen, of bij ons bezorgen in Lage Zwaluwe. In overleg (afhankelijk van de grote van de partij) kunnen we het tin ook bij u ophalen.

PRIJS OPVRAGEN

WAAROM SMIT KABEL RECYCLING?

HOE KAN IK HET BESTE TIN VERKOPEN?

De prijs van Tin hangt af van de kwaliteit. U kunt snel een waarde bepaling van u Tin krijgen door het onderstaande aan te leveren.

– Een foto van de Tin
– Een foto van het Tin aanbod

U kunt deze gegevens aanleveren via:

– WhatsApp 06 – 28 61 58 01
– Via info@smitmetaalrecycling.com
– Telefonisch: 06 – 28 61 58 01
– Via bovenstaand contact formulier

– Beste prijs garantie
– Direct uitbetaald per kilo
– Meer dan 40 jaar ervaring
– Service gericht

– Betrouwbaar
– Afspraak is afspraak
– Transparant in hun bedrijfsvoering
– Expert in metaal soorten

WAT ZEGGEN KLANTEN OVER ONS?

Naam: Ron de Heer

Ik had veel ijzer en andere metalen die ik wilde inleveren. Ik kreeg een tip van een vriend dat ik eens contact moest opnemen met Smit Metaal Recycling. Naar een prettig telefoongesprek heb ik mijn metalen bij hen ingeleverd.

– Vriendelijk personeel
– Hoogste prijs.

Hoeveel sterren geeft u? klantervaring smit metaal recycling

Metaalrecyclingbedrijf

ABONNEER NU OP ONZE WEKELIJKSE PRIJSLIJST

06 - 28 61 58 01