Europallets inleveren / verkopen

“Waar kan ik mijn europallets inleveren en wat levert het op?”

EUROPALLETS INLEVEREN VOOR GELD

U kunt bij Smit Metaal Recycling u europallets verkopen tegen een mooie prijs. Kleinere hoeveelheden kunt u zelf inleveren bij ons bedrijf in Lage Zwaluwe. Grote hoeveelheden europallets kunnen door ons opgehaald worden.

Als u europallets inlevert dan geeft Smit Metaal Recycling u altijd een goede prijs conform de marktwaarde. Informeer gerust naar de prijzen via onze contactpagina.

europallets verkopen

EUROPALLETS OPHALEN

Omdat Europallets zeker nog wat waard zijn, haalt Smit Metaal Recycling graag europallets die u over heeft op en geeft u de beste prijs voor deze europallets.

EUROPALLETS INLEVEREN | RECYCLING

Het grootste deel van de ingeleverde europallets moeten gerepareerd worden. Hierbij kunt u denken aan afgebroken planken, klossen en missende spijkers. De europallet wordt in dit geval door een gecertificeerd bedrijf hersteld waarbij de europallet een nieuw leven krijgt. Om een bepaalde waarde aan een europallet toe te kennen, blijven de europallets rondcirculeren.

Daardoor zullen er minder nieuwe pallets gemaakt worden waardoor er uiteindelijk minder hout ingezet hoeft te worden. Voor de productie van nieuwe pallets zullen er, als het goed is, minder bomen onnodig afgekapt worden en blijft de prijs van gebruikte pallets interessant voor afnemers. Een win-win situatie!

WAAROM SMIT METAALRECYCLINGBEDRIJF

– Beste prijsgarantie voor u metaal
– Directe uitbetaald
– Meer dan 40 expertise in metaalrecycling
– Klantgerichte en servicegerichte aanpak

– Betrouwbaarheid en transparantie staan centraal
– Afspraak is afspraak
– Experts in diverse vormen van recycling

HOE ZIT HET MET STATIEGELD OP EUROPALLETS INLEVEREN?

Er zit geen statiegeld op de EPAL Euro pallets. Dit komt omdat er geen centrale eigenaar van de pallets is. De euro pallets behoren weliswaar bij het Europese EPAL ruilsysteem, toch zijn de pallets niet in eigendom van EPAL. EPAL is geen beheerder en ook geen eigenaar.

Als er al sprake zou zijn van statiegeld dan zou dit vooral gaan over de afspraken tussen bedrijven onderling. Om de waarde van pallets te vertegenwoordigen op de balans van een organisatie, wordt de statiegeldwaarde wel eens gesteld op € 7,- tot €10,-. Maar dit is louter een administratieve waarde.

Let wel, deze waarde is een bedrag dat wordt berekend wanneer een bedrijf goederen op europallet levert aan zijn klant, maar de klant geen pallets kan ruilen. Het wordt dan gebruikt om er zeker van te zijn dat de europallets terugkomen (een soort borg). Bij het ruilen van pallets geldt dit niet.

Met andere woorden statiegeld op euro pallets is een afspraak tussen de leverancier en haar klant. Als je euro pallets hebt liggen en deze in wilt leveren bij een palletbedrijf krijg je er geen € 7,- tot € 10,- voor. Als je de pallets inlevert bij het bedrijf waar de afspraken over de statiegeldwaarde mee gemaakt zijn, dan krijg je wel het afgesproken bedrag.

WAAROM EUROPALLETS OPHALEN?

In het logistieke proces worden veel pallets gebruikt. Het is een ideaal hulpmiddel voor opslag en transport. Maar als je veel goederen binnenkrijgt, kun je al snel met een groot aantal overtollige pallets komen te zitten.

Het nadeel hiervan is dat de pallets plaats innemen en dat het een extra risico is voor de veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan de brandbaarheid van deze ladingdragers. Bovendien vertegenwoordigen de europallets ook een waarde. Als wij de europallets ophalen, ontvang jij een mooie vergoeding als je de pallets wilt verkopen. Daarnaast bespaar je hiermee op afvalverwerkingskosten en is hergebruik gunstig voor het milieu.

EUROPALLETS INLEVEREN

Heb je regelmatig overtollige pallets? Laten we een afspraak maken. Zo kunnen we bijvoorbeeld volgens een afgesproken planning de pallets ophalen. Je voorkomt hiermee onnodige opslag van een overschot aan pallets.

Bij Smit Metaal Recycling kun je niet alleen terecht voor de verkoop van pallets; we zijn gespecialiseerd in het recyclen van diverse producten. Je vindt meer informatie op onze website.

PRIJS OPVRAGEN EUROPALLETS

06 - 28 61 58 01