KATALYSATOR RECYCLING

“Gegarandeerd de beste prijs”

KATALYSATOR RECYCLING

Bij Smit Metaal Recycling krijgt u altijd de beste prijs voor uw oude katalysators. Door onze ervaring in katalysator recycling kunt u vertrouwen op de meest actuele en betrouwbare prijs voor u oude katalysator.

Afhankelijk van het merk en type kan u tussen de 150 en 900 euro krijgen voor een katalysator

Door onze ervaring in katalysator recycling en ons internationaal netwerk bieden wij de beste prijs voor uw oude katalysator.

Of het nu gaat om katalysatoren van personenauto’s of vrachtwagens, industriële katalysatoren of roetfilters; als metaal recycling -specialist weten wij precies hoeveel uw oude katalysator waard is.

Bij het inleveren van de katalysator, krijgt u direct uitbetaald!

PRIJS OPVRAGEN


WAAROM IS EEN KATALYSATOR GELD WAARD?

Katalysatoren zijn geld waard omdat wij het frame eruit halen en het flinterdunne laagje platinum en palladium scheiden van het ijzer. Deze edelmetalen zorgen ervoor dat de schadelijke uitlaatgassen van de motor niet in het milieu komen, maar zijn ook veel geld waard.

De prijs van een kilo palladium is in vijf jaar verviervoudigd en brengt nu rond de 55.000 euro op. Vooral de katalysatoren van de Toyota Prius zijn gewild. Hier zitten hogere concentraties palladium in en ze zijn minder vervuild, waardoor de opbrengst hoger is.

HOE KAN IK HET BESTE MIJN KATALYSATOR VERKOPEN?

De prijs van een katalysator hangt af van welk merk en type de katalysator is. U kunt snel een waardebepaling van u Katalysator krijgen door het onderstaande aan te leveren.

– Een foto van de katalysator
– Een foto van type nummer
– Doorgeven merk & type auto

U kunt deze gegevens aanleveren via:

– WhatsApp 06 – 28 61 58 01
– Via info@smitmetaalrecycling.com
– Telefonisch: 06 – 28 61 58 01
– Via bovenstaand contact formulierKATALYSATOR NUMMER

Aan de hand van de onderdeelnummers die vermeld staan op katalysatoren en roetfilters kunnen we in de catalogus zien wat de waarde is van de katalysatoren.

Het gaat om de onderdeelnummers welke de waarde aangeven en op de katalysator of roetfilter staan, dus niet de originele fabriek bestelnummers. Soms staan de onderdeelnummers er heel klein in gegraveerd, maar ze staan er altijd op.

Bij originele katalysatoren staat er ook altijd een merk of merkteken op. We hebben een klein overzicht van gemaakt van de meest gangbare nummers. Uitzonderingen zijn altijd daargelaten.

Meest gangbare katalysator nummers:

VOLKSWAGEN GROEP: Staat soms 1 onderdeelnummer op, maar vaak staan er 2 onderdeelnummers op vermeld. Voorbeeld hiervan is: Bij 1 nummer: 6N0 131 701 AT. Voorbeeld bij 2 nummers: 1J0 178 HA en 1J0 131 701 EA

BMW: Hier staan onderdeelnummers op met alleen cijfers. Soms staan er meerdere reeksen met cijfers op. Die van belang zijn beginnen vaak met 17, 22, 75, 77 of 78. Voorbeeld hiervan is 7793856.

FIAT/ALFA: Onderdeelnummer met alleen cijfers. Begint vaak met 46, 55, 60, 76 of 77. Bijvoorbeeld 46748414.

FORD: Doorgaans staat er een nummer op als: 96FB-5E211-DM of 6M51-5H270-CA. Soms wil het voorkomen dat een onderdeelnummer begint met A, B, C of D. Bijvoorbeeld B716

KIA/HYUNDAI: Doorgaans een combinatie van letters en cijfers, bijvoorbeeld SDH 11

MAZDA: Staat regelmatig niets op, maar als het erop staat meestal in de velsnaad. Er staat dan een combinatie van letters en cijfers in, bijvoorbeeld RFC5

MERCEDES: Katalysatoren beginnen met KT, gevolgd door 4 cijfers. Bijvoorbeeld KT 6033. Roetfilters beginnen met PF gevolgd door 4 cijfers.

MITSUBISHI: 2 letters of 1 letter en 1 cijfer, bijvoorbeeld CL of W1.

OPEL: Doorgaans begint het nummer met GM, gevolgd door 2 of 3 cijfers. Bijvoorbeeld GM 28.

PEUGEOT/CITROEN: Hier staat als merk PSA op. Het onderdeelnummer begint met een K gevolgd door 3 cijfers, bijvoorbeeld K202. Ook wordt bij Peugeot/Citroën het merk Sevel gebruikt. In dit geval staan er alleen 4 cijfers op, bijvoorbeeld 8657.

RENAULT: Onderdeelnummer kan beginnen met een C gevolgd door 2 of 3 cijfers, bijvoorbeeld C81. Ook kan het een nummer van cijfers zijn beginnend met een H, bijvoorbeeld H 7700 114 302.

TOYOTA: Kunnen alleen cijfers zijn, bijvoorbeeld 26050, of een combinatie van letters en cijfers, bijvoorbeeld T03 of GA6.

VOLVO: Onderdeelnummer met alleen cijfers, bijvoorbeeld 30713330.

Mocht er op de katalysator de merknaam WALKER, BOSAL, EUROKAT etc op staan of een E keurmerk, zoals E9, dan hebben we te maken met imitatie.

Dit zijn aftermarket producten en bevatten bijna geen edelmetaal. Deze zijn zoals U begrijpt vrijwel niets waard. Bij twijfel graag even een foto van het onderdeel meesturen bij de aanvraag.

HEEFT U VRAGEN?

CONTACT INFORMATIE

Heeft u vragen of opmerkingen? Dan kunt u contact opnemen via:

Telefoonnummer 06 -28 61 58 01 of een e-mail te sturen naar info@smitmetaalrecycling.com.

metaal-recycling-bel-button

06 - 28 61 58 01