SOORTEN METAAL

Soorten metaal

Er zijn veel soorten metalen, gelukkig kunt u bij ons terecht met alle soorten metalen van roestig ijzer tot schoon koper. Alle metalen leveren geld op, kom daarom snel naar Smit Metaal Recycling Lage Zwaluwe,

Onderstaand vindt u de omschrijving van de meest voorkomende metalen.

– IJzer (staal)
– Aluminium
– RVS
– Koper
– Lood
– Zink
– Schroot
– Kabel
– Sloopauto’s
– Voor een auto, groot of klein, ontvangt u altijd €100. Wij zorgen dat de auto milieuvriendelijk verwerkt wordt.

Inkoop Katalysatoren


Afgedankte katalysatoren zijn geld waard! Wij zijn een specialist in katalysator recycling. Vraag om onze aantrekkelijke dagprijzen voor recycling van alle typen katalysatoren.

IJzer (staal)


IJzer ook wel veel genoemd als zijnde staal, is een veel voorkomende metaalsoort en wordt voor veel doeleinde gebruikt. IJzer wordt veel gebruikt bij gebouwen, bruggen en auto’s. U kunt ijzer herkennen aan zijn gewicht, daarnaast gaat ijzer snel roesten.

Aluminium


Aluminium heeft een bekende eigenschap, het is namelijk erg licht van gewicht. Daarnaast is aluminium vaak schoon en is ook licht van kleur. Aluminium word veel gebuikt in bijvoorbeeld blikjes, traanplaat en spuitbussen.

RVS Roest-Vrij-Staal


RVS staat voor Roest-Vrij-Staal. De naam omschrijft al zijn functie, het heeft de sterkte van Staal (ijzer) maar het roest niet. Daarom wordt RVS veel gebruik bij hygiënische doeleinde. Zo worden vaak grote tanks gemaakt van RVS, het is sterk maar het roest niet. De kenmerken van RVS is dat het veel gewicht heeft en het is een schone, glimmende uitstraling.

Koper


Koper is een metaal soort wat niet sterk is maar een goede functie heeft als geleiding. Het is een dure metaalsoort, dit komt omdat koper een moeilijk verkrijgbaar product is. Koper wordt veel gebruikt voor elektriciteit, water of gas. Koper is te vaak te herkennen aan zijn rode kleur.

Lood


Lood is een zware metaalsoort, voor zijn omvang zult u niet zeggen dat het veel gewicht heeft. Lood wordt veel gebruikt bij het tegen gaan van water. Dit komt omdat lood erg soepel is, het is dus na elke vorm te buigen. Daarom ziet u lood vaak op daken, kozijnen etc.

06 - 28 61 58 01