Kleding recycling

“Geef je kleding een 2e leven”

Kleding recycling hoe werkt het?

Smit Metaal Recycling zijn gespecialiseerd in het recyclen van diverse producten zoals kleding recycling, metaal recycling, katalysator recycling enz.

De kledingindustrie wordt over twee jaar verantwoordelijk voor het inzamelen en recyclen van afgedankte kleding. De kosten daarvan zijn ook voor rekening van de sector, schrijft staatssecretaris Van Veldhoven aan de Tweede Kamer.

Nu is de overheid nog verantwoordelijk voor de inzameling. Als dat overgeheveld wordt naar de kledingproducenten geeft dat een financiële prikkel om kleding van hogere kwaliteit te maken, denkt de staatssecretaris. Alle bedrijven zijn verplicht om eraan mee te werken, ook webwinkels.

Nederland streeft naar een circulaire economie in 2050, zonder textielafval. Het moet gewoon worden om een te klein geworden of kapotte spijkerbroek in te leveren, zodat er een nieuwe van gemaakt kan worden.

Daarom kan het interessant zijn om je kleding aan ons te verkopen, de prijs varieert van 5 á 25 cent per kg.

kleding recycling en textiel recycling container

Inzamelen/ recyclen kleding of textiel

Smit Metaal Recycling die in Lage Zwaluwe is gevestigd, is één van de weinige bedrijven in ons land die zich bezighoudt met het inzamelen en daadwerkelijk recyclen van kleding recycling en textiel recycling.

In Nederland alleen al wordt jaarlijks tussen de 200 en 300 miljoen kilo aan kleding de deur uit gedaan. De helft hiervan wordt vrijwel direct verbrand. De andere 50% wordt aangeboden aan het tweedehandscircuit of wordt laagwaardig verwerkt als matrasvulling of isolatiemateriaal voor auto’s.

Het percentage ingezameld textiel dat tot nieuw product verwerkt wordt, is vooralsnog helaas erg klein. Zo zijn er ook nog maar weinig kledingmerken die uit tweedehands textiel volwaardige nieuwe kleding weten te ontwikkelen.

Een belangrijke oorzaak hiervan is dat met de komst van fast fashion de kwantiteit van onze kastinhoud toeneemt terwijl de kwaliteit ervan afneemt. En andere reden is dat ‘verse’ katoen in aankoop een stuk goedkoper is dan zijn gebruikte voorganger. Toch zijn ze er wél: bedrijven die gerecycled materiaal kiezen als basis voor hun producten. Loop a life, bijvoorbeeld, is een Nederlands merk dat voor bijna 100% met gerecycled textiel werkt.

Hoe werkt het recyclen van kleding of textiel?

Wij komen voor tien vuilniszakken met kleding ophalen bij u op locatie kosteloos ophalen en u krijg direct u geld. Indien u minder dan 10 vuilniszakken heeft, kun u deze inleveren op vrijdag en zaterdag op locatie:

Smitmetaalrecycling
Zwingel 8A
4926DD, Lage Zwaluwe

Inname beleid kleding recycling

Wat nemen wij allemaal in?

– Kleding (ook zwemkleding en ondergoed)
– Schoenen (per paar samengebonden)
– Gordijnen, vitrage
– Beddengoed: lakens, dekens, slopen, dekbedhoezen
– Handdoeken, theedoeken, tafellakens, servetten, washandjes
– Sokken en kousen
– Accessoires: riemen, tassen, (strop)dassen, hoeden, petten,
– Handschoenen
– Knuffels (schoon)
– Poetsdoeken, vodden en lappen

Wat nemen wij NIET in?

– Vloerbedekking: matten, tapijt (hoort bij het grofvuil)
– Matrassen, kussens en dekbedden (hoort bij het grofvuil)
– Natte kleding, textiel en schoenen (eerst laten drogen)
– Kleren met verf- of olievlekken (bij het restafval)
– Vulling van kussens of speelgoed; breigaren (bij het restafval)

Indien u wilt dat wij uw kleding ophalen op locatie dan kunt u contact opnemen via info@smitmetaalrecycling.com of telefonisch via telefoonnummer 06 – 28 61 58 01

kleding-recycling-en-textiel-recycling-kleding

Hoeveel levert kleding recycling op?

Voor het inleveren van kleding of textiel kunt u rekenen dat u tussen € 0,5 en € 0,25 per kg krijg voor uw kleding of textiel.

CO2 besparing

Nu is de textielindustrie nog een van de vervuilendste industrieën ter wereld. De uitstoot van CO2 is met 1,2 miljard ton per jaar hoger dan die van de hele internationale lucht- en zeevaart bij elkaar. Ook zijn de arbeidsomstandigheden vaak slecht.

De brancheorganisaties hebben zelf een voorstel ingediend voor een inzamelings- en recyclingsysteem voor textiel. De komende tijd wordt dat plan verder uitgewerkt. Dan moet ook duidelijk worden welke gevolgen het heeft voor de prijs van kleding.

“Er komt hiervoor dan een heffing op kledingstukken”, zegt Han Bekke, voorzitter van brancheorganisatie Modint. “Maar voor bijvoorbeeld een trui moet je dan eerder denken aan centen dan aan euro’s.”

Hij wijst er verder op dat er wel een gelijk speelveld moet zijn met buitenlandse kledingwebshops. “De internetverkoop is enorm gestegen. Een partij als Alibaba moet hier ook wel aan gaan meebetalen. Het is een terechte vraag hoe je dat dan gaat regelen.”

PRIJS OPVRAGEN


WAT ZEGGEN KLANTEN OVER ONS?

Naam: Ron de Heer

Ik had veel ijzer en andere metalen die ik wilde inleveren. Ik kreeg een tip van een vriend dat ik eens contact moest opnemen met Smit Metaal Recycling. Naar een prettig telefoongesprek heb ik mijn metalen bij hen ingeleverd.

– Vriendelijk personeel
– Hoogste prijs.

Hoeveel sterren geeft u? klantervaring smit metaal recycling

Metaalrecyclingbedrijf
06 - 28 61 58 01